STICLĂ SECURIZATĂ

Sticla securizată este obţinută prin incălzirea sticlei pană la cca 650°C, urmată de răcirea bruscă. Prin acest procedeu se echilibrează tensiunile din interiorul sticlei, ceea ce îi conferă capacitate mare de rezistenţă la soc mecanic. Stabilitatea la diferenţe de temperatură: 200°C fata de 40°C la float normal si rezistenţa sa mecanică la îndoire este de obicei de patru ori mai mare decât a sticlei normale. În caz de spargere, sticla securizată se descompune în bucăti foarte mici anulând riscul unor accidentări. Geamul securizat nu mai poate fi modificat prin tăiere, şlefuire, găurire,etc .STICLA SECURIZATA

Sticla securizata ESG- sticla cu o rezistenta de 4 ori mai mare decat sticla obisnuita netratata termic care in momentul spargerii se descompune in fragmene mici netaioase reducand riscul accidentarilor.

Sticla semisecurizata HS- sticla cu o rezistenta de 2 ori mai mare decat sticla obisnuita netratata termic care in caz de spargere se descompune in bucati mari care nu se desprind din rama in care se monteaza.

Tehnologia de securizare se bazeaza pe sistemul de convectie Glaston VortexTM –un sistem patentat Glaston Finlanda ce detine un control foarte bun asupra incalzirii uniforme a cuptorului si o distributie uniforma a procesului de convectie pe tot parcursul procesului de securizare a sticlei . Avantajele acestei tehnologii:

  • Diferente minime a temperaturii si a efectului de irizare
  • Control avansat al incalzirii
  • Controlul incalzirii longitudinale permite o incalzire eficienta a profilului.
  • Tehnologia permite si semisecurizarea sticlei float clar de la 4 mm la 10 mm.

Avantaje:

üRezistenta la spargere: sticla securizata reduce mult riscul de rănire, deoarece se fragmentează în bucăţi mici, cu muchii netăioase.

üRezistenţă mecanica: sticla securizată asigură o rezistenţă încovoiere de 4 ori mai mare decât cea a unei sticle obisnuite de aceeaşi grosime.

üRezistenţă la diferente de temperatura: sticla securizată suporta diferente de temperatura de pana la 250 grade Celsius fata de o sticla obişnuita la care o diferenta de temperatura de 30 grade Celsius provoaca spargerea ei.

üTehnologia de securizare respecta standardul de produs SR EN 12150 Sticla pentru constructii. Geam de securitatate de sticla silico-calco-sodica securizat termic.

Utilizarile sticlei securizate:

Tendinta arhitecturii cladirilor in ultimii ani este orientata spre suprafete mari vitrate care necesita obligatoriu utilizarea sticlei securizate pentru siguranta in exploatare.

Astfel sticla securizata poate fi folosita la exteriorul cladirilor pentru fatade, pereti cortina, acoperisuri, parapeti, copertine, ansmabluri vitrate.

Folosind ca material de constructie sticla designerii utilizeaza din ce in ce mai mult sticla securizata pentru definirea spatiilor interioare: compartimentari, usi , placari, mobilier, cabine de dus, trepte, pardoseli.

Comentariile nu sunt permise.