CASE PASIVE

Noul sistem S 9000 de la GEALAN dispune de o configurație inovativă şi modernă a profilelor, ce permite ferestrelor să răspundă ȋntr-un mod economic cerințelor ȋnalte ale standardului de casă pasivă. Sistemul reuneşte avantajele garniturii mediene şi ale celei de bătaie: adâncimea mare de construcție, şase camere ale profilului de toc şi cercevea şi trei planuri de etanşare, caracteristici care garantează o izolare termică uimitoare.

Cu ferestrele GEALAN se pot obține valori Uf unice, care ating efciența caselor pasive, în conformitate cu directiva ift-Rosenheim WA-15/2. Astfel, necesarul de energie şi implicit, costurile, se reduc considerabil.

CE ESTE O CASĂ PASIVĂ?

O casă pasivă face posibilă menținerea, atât iarna cât și vara, a unei temperaturi constante fără folosirea unui sistem obișnuit de încălzire sau de climatizare – casa se „încălzește” și se „răcește” în mod pasiv.
Folosirea căldurii emanate de razele soarelui prin fereastră, precum și caldura emanată de aparate și locuitori sunt de ajuns pentru menținerea căldurii în perioada rece, la temperaturi interioare confortabile.

Condiția pentru o casă pasivă este un necesar anual de încălzire mai mic de 15 kWh(m²a). Această valoare corespunde unui necesar de ulei de încălzire de cca. 1,5 l/(m²a). Necesarul total de energie, inclusiv apă caldă și curent electric, este la o casă pasivă europeană, de sub 120 kWh/(m²a).

Pe lângă aceasta, casele pasive se deosebesc printr-un nivel de confort termic ridicat.

Atenție! Clădirile sunt răspunzătoare pentru 40% din consumul total de energie al Europei.  De aceea, casa pasivă este un concept sub forma unui standard, care impune clădirilor să se folosească de o cantitate cât mai mică de energie pentru nevoile de încălzire şi răcire – casa se „încălzește” și se „răcește” în mod pasiv. Casele pasive sunt bine izolate,  etanşe, au nevoie de extrem de puţină energie pentru încălzire şi răcire, iar energia necesară încălzirii este produsă de energia solară şi cea produsă de oameni şi echipamente electrice.

Criterii pentru o casă pasivă:

  • – necesarul de energie nu atinge valoarea de 15kWh/m2/an
  • – etanşeitate perfectă
  • – ferestre şi uşi eficiente termic Uw≤ 0,80 W/(m²K), valoare g ≥50%
  • – eficiența sistemului de ventilare, consumul de energie ≤ 0,45 Wh/m²
  • – eficiența sistemului de ventilare cu recuperarea căldurii ≥75 %
  • – realizarea structurii şi anvelopantei fără punţi termice
  • – frecvenţa supraîncălzirii în perioada de vară ≤ 10%
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.